
Rudens saimnieces diena Evertos
1.oktobris no pl.10:00 -17:00
10:30 Ivetas Galēja meistarklase
„Fermentēšana = senās zināšanas + modernā māksla”
Procesus, kurus vienkāršoti mēdz saukt par fermentēšanu, dēvē gan par„jauno veco konservēšanas metodi”, gan par „jauno laiku „ātro
palīdzību””, gan par meditāciju, kas nāk talkā cilvēkam, dārzam, mājai undabai kopumā. Fermentēšana nav tikai sālīšana un skābēšana, kā neretitiek uzskatīts. Fermentēšanas rezultātā top arī maize, siers un citi pienaprodukti, dzērieni, garšvielas, dziedniecības līdzekļi Šie procesi notiekmums visapkārt, tikai mēs tos lielākoties nenovērtējam, tāpēc arī mazizmantojam savā labā.
Nodarbībā – par to:
*kā un kur darbojas fermentēšanas procesi,
*kāpēc fermentēšanu asociē arī ar moderno mākslu,
*kāpēc fermentētie produkti ir labsajūtai un veselībai vislabvēlīgākie,
*kā pašiem pagatavot visplašāko produktu klāstu,
*kā tos lietot virtuvē, saimniecībā un dārzā.
Nogaršosim un novērtēsim gan labi zināmus fermentētus produktus, gan
pilnīgi jaunas garšu nianses. Darbosimies arī praktiski – sagatavosim
pamatu gan dziednieciskam veselības dzērienam, gan sātīgai dārzeņu
burciņai.
13:30 pusdienas
14:30 Kristīne Sīle aicina uz jaudīgu Rudens spēka pirti,
kur izmantosim tikai rudenim raksturīgus augus, dārzeņus un saknes. Vienreizēja sazemēšanās , sevis “ieziemošanas’ pieredze- stabilitātei, veselībai un emocionālam mieram
Dalības maksa : uz visu dienu 50 eur, var pievienoties tikai uz vienu no daļā, tad dalība 35 eur
Pieteikties rakstot uz e-pastu : vieglugaru@gmail.com vai WhatsApp : 26556452